オーブン焼き/Oven Cooking
(日本語は後に続く)The star of today's bilingual blog about my daily life is Doria! Doria is a kind of gratin that has rice as a base. It is named after the Doria family of Genoa (Genova,Italy). This was really easy to make. I just mixed retort meat sauce and roasted garlic in with some left-over rice, put it in a casserole dish oiled with olive oil, sprinkled it with a tiny bit of nutmeg and oregano, topped it with bits of ham, sliced mushrooms and green pepper, covered it with sliced cheese and baked it in a preheated oven at 250 degrees Celcius for ten minutes.
Oven cooking is pleasant and fun!
この日常生活に関するバイリンガルブログの今日の主人公はドリア!ドリアとはご飯をベースにしたグラタンの一種です。名前はイタリア、ジェノア(ジェノバ)に住んでいたドリア一家にちなんでいます。作るのはとても簡単でした。単に余り物のご飯にレトルトのミートソースとロースト・ガーリックを混ぜて、オリーブ・オイルを塗ったカセロール皿にいれて、少量のナツメグとオレガノをふりかけてハムのかけら、マシュルームとピーマンのスライスをトッピングして、スライスチーズをかぶせて、あらかじめ250℃に温めたオーブンで10っ分間焼いただけ。
オーブン料理は快適で楽しい!
私のバイリンガル絵本、Happy World: